Facebook

20 de set. 2007

Pals - Ribes de Freser - Núria - Besalú

20 setembre

Avui ens hem llevat a les 7 per marxar cap a el Pirineu Gironí, mirant el mar he vist que hi havia un munt de gavines a la vora de mar, el més curiós era que estaven congregades just per la zona per la que tenia que sortir el sol, i jo he pensat: ja tinc foto digna de National Geogràfic, volia baixar i posar-me darrera les gavines per captar el moment de sortida del sol amb elles davant, però al sentir-me o veure'm han fugit espantades i sol he pogut fer fotos d'elles passant per davant el sol com podeu veure.

20 setembre




A l'alçada de Verges, hem vist uns globus aerostàtics sobre el cel ras que ens ha acompanyat tot el trajecte.

20 setembre




Un cop hem arribat a Ribes de Freser hem comprat una barra de pa de les d'abans i uns croissants; quin gust, quina textura. Hem agafat el Cremallera de Núria a les 11:12 i a les 11:45 ja hi érem, sol són uns 12km però com passem per zones molt difícils va molt lent, això si amb unes vistes immillorables mentre ascendim fins els quasi 2000 metres d'altitud.

20 setembre




En arribar a la vall, quina impressió, quines vistes, una sensació de pau, és una vall gens claustrofòbica amb moltes possibilitats de fer senderisme pels seus camins senyalitzats, uns que porten a pobles propers, com aquell matrimoni que ens han dit que venien fent senderisme des de Fontalba, a una hora i mitja llarga caminant.

Nosaltres hem fet un camí fàcil de sol 2km ( camí de la creu d'en Riba) que arribava a un turó petit del que he obtingut la vista general de la vall.

Després hem pujat pel camí de les coves però sol hem fet un km llavors hem parat per dinar i seguir veient la magnífica vista de la vall. Però volíem agafar el Cremallera de les 14:00 i no hem volgut seguir el camí sencer.

20 setembre
20 setembre
20 setembre
20 setembre




Volíem anar a Ripoll a veure el Monestir, però...hem entrat al poble i ens ha semblat mal senyalitzat, amb un pla urbanístic dubtós, on el Monestir ha quedat amagat dins el nucli urbà sense l'importància i protagonisme que mereix, m'ha fet tant ràbia que no he volgut fer cap foto.





Quin canvi amb Besalú, un poble que s'ha anat adaptant als nous temps sense perdre l'encant del seu passat medieval.
Hem passat la resta de la tarda passejant pel seu nucli antic, ben cuidat, al que accedim pel seu pont romànic de set arcades, al final hi la porta blindada que donava o negava l'accés a Besalú.

Dins hem contemplat l'esglèsia de Sant Vicenç, al costat hi havia un pou enreixat d'uns 5 metres de profunditat on he fet una foto del nostre reflexe com si fos la visió d'algú que estigués engarjolat dins.

Després hem buscat més pastisseries artesanals per berenar i comprar més pa de poble.



20 setembre
20 setembre
20 setembre
20 setembre
20 setembre
20 setembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada