26 de set. 2007
Ullastret
Avui hem visitat el poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d'Ullastret. La seva antiguitat data del s. VI aC. Amb una extensió de 3 ha i organitzada a mode d'oppidum, poblat enturonat i fortificat.
Va sofrir diferents fases de re-urbanització coincidint amb ampliacions de les muralles. L'organitació social queda reflectida en les seves construccions, barris tocant les muralles pels més pobres i cases individuals per a famílies aristocràtiques o obres públiques com a termes o cisternes.
Era una ciutat que vivia de l'agricultura i la ramaderia, els excedents de cereals es guardaven en sitges excavades al terra. Amb l'arribada dels romans el poble va canviar una mica, d'aquesta època es conserva part de l'enmurallat i les torres d'un castell. També va haver una ermita dedicada a Sant Andreu.
Aquesta ciutat també va tenir comerç amb altres ciutats de la península com altres de l'àrea de domini dels grecs o els fenicis. Prova d'això és que al museu que hem visitat dins el poblat, podem veure monedes, terrisses i altres objectes procedents del comerç exterior que s'han trobat a Ullastret.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada