Facebook

26 de set. 2007

Ullastret

26

Avui hem visitat el poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d'Ullastret. La seva antiguitat data del s. VI aC. Amb una extensió de 3 ha i organitzada a mode d'oppidum, poblat enturonat i fortificat.

26

Va sofrir diferents fases de re-urbanització coincidint amb ampliacions de les muralles. L'organitació social queda reflectida en les seves construccions, barris tocant les muralles pels més pobres i cases individuals per a famílies aristocràtiques o obres públiques com a termes o cisternes.

26

Era una ciutat que vivia de l'agricultura i la ramaderia, els excedents de cereals es guardaven en sitges excavades al terra. Amb l'arribada dels romans el poble va canviar una mica, d'aquesta època es conserva part de l'enmurallat i les torres d'un castell. També va haver una ermita dedicada a Sant Andreu.

26

Aquesta ciutat també va tenir comerç amb altres ciutats de la península com altres de l'àrea de domini dels grecs o els fenicis. Prova d'això és que al museu que hem visitat dins el poblat, podem veure monedes, terrisses i altres objectes procedents del comerç exterior que s'han trobat a Ullastret.

26

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada