Facebook

24 de set. 2007

Olot - Santa Pau

24

Avui hem anat fins la Garrotxa per fer un gr que envolta els llocs més emblemàtics de la zona volcànica.

10:00 (0 km) ens hem endinsat dins la Fageda d'en Jordà, bosc que creix sobre un terra volcànic, per aquesta raó les arrels estan pràcticament al descobert. La seva frondositat dosifica la llum solar, i els propis arbres estenen les seves fulles planes per aprofitar millor l'energía que els nodreix. La fageda comença plana per després començar a incrementar la seva pendent entre arrels i pedres volcàniques

24
24

11:10 (3,5 km) en sortir a un clar, trobem Sant Miquel de Sacot, església de planta romànica del segle XI. De fons veiem el pla de Sacot i el coll de Bassols que ens portaran al volcà de Santa Margarita.

24

11:45 (5,2 km) en arribar a dalt del cràter de Santa Margarita podem apreciar la seva forma circular deguda a que una de les fases eruptives va ser estromboliana. Tot envoltat de vegetació, excepte la base que hi ha un prat amb l'ermita del mateix nom.

24
24
24
24

12:15 (6,9 km) Ens aturem a fer un entrepà a l'àrea de descans de Santa Margarita.

24

12:55 (7 km) Continuem bordejant el volcà del Croscat, es suposa que és el més jove de la zona i el més alt de la península ibèrica amb 160 metres d'alçada. Durant uns anys va ser utilitzat per extraure material volcànic, i aquestes grederes poden veure's clarament a un dels seus costats.

24
24
24
24

13:20 (9 km) Entrem de nou a la Fageda d'en Jordà. A diferència de l'altra banda, en aquesta anem combinant bosc amb camins i cases amb uns jardins immensos.

24

13:50 (10.7 km) arribem al pàrquing on havíem deixat el cotxe fa quasi quatre hores.

14:10 Arribem amb cotxe a Santa Pau, població d'orígen medieval (s. XIV), recorrem el seu laberíntic traçat urbà fins que ens aturem a la plaça de l'ajuntament (Plaça Valls) a un restaurant sota els porxos del davant que es diu Cal Sastre, cuina catalana combinada amb altres plats de toc més original, però en definitiva, una barreja de sensacions al paladar (Un pel car també s'ha de dir).

24
24
24

Després ens hem estirat a l'herba en un àrea de descans i m'he entretingut amb aquesta flor mentre T dormitava.

24

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada