Facebook

13 d’oct. 2007

Toulouse en liberté

Només arribar, vam deixar les maletes a l'Hotel de France, petit, al centre de tot i barat, i vam començar a explorar els carrers propers que ens van dur a la Place de Capitole. Quadrada immensa, seu de la Mairie de Toulouse i també propera a l'oficina de turisme, on vam comprar el carnet "Toulouse en liberté" que serveix per visitar un munt de llocs d'interés amb descomptes i amb validesa per un any.



Després de passejar per la Rue Alsace-Lorrain, un dels carrers més llargs i comercials del a ciutat, ens van tornar a descansar al hotel fins el moment de sortir de festa.



El dia 13 ens vam llevar molt aviat. Vam arribar a la Place Saint Sernin, on vam veure la seva basílica, no vam poder entrar perque es feia un funeral. Mentre, a tot el seu voltant es feia un mercat de coses velles i antigues.



Al costat teniem el Musée Saint Raymond, dedicat al recorreugt arqueològic de la ciutat des de l'època dels metalls fins el període romà.



Vam passar el pont de Saint Pierre per damunt de Fleuve La Garonne, des d'on també es podien veure els altres ponts que el travessen.




Les Abattoirs és el centre d'art contemporani de la ciutat, on es combina obres des de la postguerra fins l'actualitat amb exposicions puntuals.










Exterior de la galeria fotogràfica Château d'Eau abans de creuar el Pont Neuf.


El sol era tant lluent sobre el riu que difuminava el paissatge.


Musée Paul Dupuy, situat dins un hotel del segle XVII trobem una col·lecció d'arts gràfiques decoratives de la regió Tolosana i Llenguadoc.


Catedral de Saint Etienne, a la plaça hi havia una font molt antigua i al seu costat també hi havia "mercadillo".


Les Agustins, un extens museu de belles arts dins un conjunt monàstic majestuós, on trobem des d'art romànic, medieval, fins l'art del segle XX. Vaig veure algunes obres de Toulouse Lautrec i de Manet. La majestuositat dels quadres i de totes les seves naus era notable.






Després de cinc hores caminant era moment de retomar la rue Alsacie-Lorraine per dinar prop de l'hotel.

2 comentaris:

  1. veus, un museu com aquest d'art contemporani si que ens fa falta per aquí!

    ResponElimina
  2. és lo mateix ke sempre dic, quin museu més interessant que es podria fer a l'edifici de la tabacalera.

    ResponElimina