Facebook

21 de nov. 2013

Blogtrip #ValenciaInterior (2a part)

Llíria és la ciutat amb més extensió a l'interior de la província de València, capital de la comarca de Camp del Túria.
Ciutat amb tradició musical amb bandes i orquestes reconegudes a nivell internacional.

També és una ciutat amb un patrimoni històric important, amb restes del seu passat àrab, íber i romà.

Al blogtrip #valenciainterior , Turisme de Llíria ens van ensenyar alguns punts de la ciutat més importants:

Primer de tot vam visitar els Mausoleus romans, monuments funeraris que formàven part de la necròpolis de la ciutat. Actualment les restes es troben a un recinte cobert. On vam assistir a una representació teatral de com es deselvolupava un funeral en aquell temps.

Després vam visitar els Banys Àrabs, on se'ns van explicar les diferents parts del recinte: la sala freda, la calenta, la de massatges, on estava el forn o el dipòsit d'aigua. Ens van explicar com el forn distribuia el calor per les sales i com la pedra feia de reguladora de la temperatura.

Seguidament vam anar a l'Església de Santa Maria, el primer temple cristià a Llíria, també coneguda com de la Sang, perquè és la seu d'aquesta confraria. Una sola nau, ja que és una construcció de transició del romànic al gòtic, i tant dins com fora del recinte els seus elements decoratius així ho confirmen.

Per dinar vam anar al restaurant Tapes i Arròs, on vam tastar diferents tapes i varis arrossos preparats de formes diferents; el típic arros amb bledes, amb cargols...tots boníssims. Per acabar amb unes postres de carbassa amb un gust sorprenent d'elaboració pròpia i recepta secreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada