Facebook

25 de març 2007

Andorra



El divendres a la nit és una transició mental entre el treball i el cap de setmana, unes hores per a intentar desconnectar dels problemes per assumir el nou estat de descans i lleure. Per això res millor que anar a la Sala Trono X, O, T i jo a veure l'obra Andorra de la companyia vilafranquina Flyhard:



A Manu li proposen a la primavera anar a Andorra el seu amic Tato i la seva núvia Mònica.

Al viatge s'afegeix Marta, un fet que incomodarà a Manu, perquè no li agrada que l'imposin una acompanyant. Encara no es coneixen, sol es tenien vistos, i les aparences inicials poden despertar sentiments que no esperaven.

Marta és incapacitada física, i Manu, insegur de les seves paraules, té por de dir algo que la incomodi. Ella per altra banda, fa broma del seu estat físic, encara que quan la gent fa el mateix per trencar el gel, ella no ho acaba d'encaixar.




Ens trobem amb una obra fresca i divertida, de temàtica adolescent. Ambientada a l'època actual amb detalls com les cites per internet i una banda sonora molt variada.

L'argument no té cap rerafons que et convidi a reflexions, sol t'ho fa passar bé durant una estona molt curta, amb un final obert sense un desenllaç definit, potser per plasmar l'esperit del jovent de viure el moment amb l'incertesa del seu futur.

Potser el text de l'obra és una mica fluix, al final queda salvat pels actors (tots quatre , malgrat ser tant joves, amb una trajectòria professional llarga) molt entregats, uns més creïbles, d'altres més sobreactuats per accentuar la diferència entre les preocupacions d'una parella i l'altra, destacant el paper de la vilafranquina Clara Cols, que amb la seva expressió limitada per una cadira de rodes, sap transmetre l'amalgama de sentiments maquillats que ella fabrica com a escut de protecció, molts cops envoltada d'un silenci on la seva mirada recriminatòria i de dolor ho és tot.

La podeu veure també el 30 de març a la Sala Trono






FITXA TÈCNICA:

text i direcció: Jordi Casanovas

Intèrprets:
Marta: Clara Cols
Manu: Sergio Matemala
Mònica: Roser Blanch
Tato: Pablo Lammers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada