Facebook

23 de juny 2008

SETI@home Catalunya

via lactea

Fa temps que havia sentit parlar del projecte SETI, que van al a recerca de civilitzacions extraterrestres a partir de les freqüències de radio que arriven des de l'espai.

Com es necessita processar una gran quantitat d'informació es va pensar en la possibilitat de que totes aquestes mostres, que va recollint el radiotelescopi més gran del món que es troba a Puerto Rico, fossin distribuïdes per internet a altres ordinadors i tornèssin els calculs requerits.

A partir d'aquesta idea hi ha molts projectes al món amb les que podem col·laborar. A la península tenim Ibercivis que porta tres projectes en marxa; Fussió, a la recerca de les energies del futur, Materials investigació per millorar els objectes quotidiants estudiant els patrons de la natura, i Proteïnes, a la recerca de la cura dle càncer.

Actualment es fa per mitjà del programa BOINC el qual s'instal·la a l'ordinador, tant pc, mac o linux, i es selecciona el projecte en el que volem col·laborar amb el nostre ordinador, penseu que aquests càlculs no els notareu en el rendiment del vostre ordinador perque sol els realitza quan aquest no està executant cap altre programa.

Jo he instal·lat el BOINC i m'he inscrit al projecte SETI i també al projecte Fussió, però dins el llistant del programa podeu trobar un bon grapat d' investigacions diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada