Facebook

21 de gen. 2007

Nuévalos



Aquest poble de menys de 500 habitants es troba a prop de Calatayud, a la confluéncia dels rius Piedra i Ortiz. És allà on es va construir el Monestir de Pedra que es caracteritza pel seu parc ple de salts d'aigua i forats i passadissos aprofitant els forats de la pedra calcària.

Paratge creat pels monjos del Císter de Poblet que es van instal·lar a la zona al segle XII. Es dedicaven a produir vi i xocolata als soterranis del monestir.

Vaig estar a l'inici de setembre, coincidint amb les festes del poble, la gent molt amable i propera. Es respira pau i natura, encara que sobta la abundància de vegetació a la zona del monestir i els paratges secs que hi ha al voltant del poble o a la zona de l'embalsament del riu. Un lloc que recorda que en un passat no molt llunyà, el que ara és el gual del riu abans baixava gran quantitat d'aigua.

És un d'aquests llocs on no m'importaria anar a viure per sempre, ja sigui sol o acompanyat d'algú que vulgui fugir per sempre d'un món que no ens permet gaudir d'aquests plaers de forma quotidiana.

A l'apartat IMATGES hi ha 4 fotografies que vaig fer.

1 comentari:

  1. Fotos molt guais. Podries haver posat la categoria olfacte.

    ResponElimina